1 av 3
Eurostop i Halmstad. Foto: Göran Frost / Sveriges Radio
2 av 3
Ritning över planerna för Eurostop. De gröna partierna är nya byggnader som ska byggas. Bild: Eurocommercial shopping centers
3 av 3
Vy över Eurostop i Halmstad i november 2012. Pressbild: Eurocommercial shopping
Halmstad

200 nya jobb på Eurostop i Halmstad

1:21 min

200 nya arbetstillfällen och 30 nya affärer planeras på Eurostop. För en halv miljard kronor vill de nya ägarna bygga ut, för att få hallänningar som annars åker till Ullared och Väla att stanna kvar i regionen.

Eurostop har funnits vid den södra infarten till Halmstad sedan 1991. I år har de fått nya ägare, som nu lämnat in ansökan till kommunen om att bygga ut för ungefär en halv miljard kronor.

– Vi har analyserat marknaden noggrant och vi ser ett beteendemönster i den här regionen. Vi har ett lågt handelsindex för Halmstad, det finns ett utflöde av köpkraft från regionen och Halmstad. Det är onödigt.

Det är inte tänkt att Eurostop ska konkurrera med till exempel Flygstaden.

– Vi ser inte den här satsningen på det sättet. Tanken är att vi ska stärka Halmstad som handelsort generellt. Konkurrensen inom Halmstad ser vi inte som primär.

Vilken profil får nya Eurostop?

– Det kommer bli en dubbel roll på marknaden. Vi kommer att värna om att fortsätta vara södra Halmstads lokala handelscenter för livsmedel och service, men vi kommer att lägga till en regional attraktionskraft med shopping.


Antalet butiker ska
öka från 40 till 70 stycken. I första hand ska man konkurrera med större varuhus som Väla och Ullared.


Till julhandeln 2015 är bygget planerat att vara färdigt. Signalerna från kommunen för att få genomföra planerna, är enligt Eurostop själva, än så länge endast positiva.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista