Foto: Mikko Lehtimäki/Scanpix
Falkenberg

Undervisningen igång på Lia Hof

Undervisningen igång på nya asylboendet
1:04 min

Det nya asylboendet Lia Hof mellan Ullared och Älvsered har nu varit bebott i några veckor. De barn och ungdomar som bor där kommer efter årsskiftet att börja skolan, men Falkenbergs kommun har redan nu dragit igång svenskundervisning på plats.

– Jag heter Monica och är 16 år, jag kommer ifrån Georgien och jag talar ryska, säger 16 åriga Monica Koklian på knackig svenska. 

Men Bodil Samuelsson som är lärare och samordnare för nyanlända i Falkenberg är mycket nöjd med Monicas framsteg. 

– Det här är bara på två dagar för hon har inte pratat svenska innan utan det har varit på de här två dagarna som hon har lärt sig det på, säger hon stolt.

Nu har 25 elever mellan 6 och 16 år gamla fått börja skolan på asylboende Lia hof utanför Ullared och det är svenska som är det prioriterade ämnet. Alfabetet sitter redan uppe på väggen och whiteboarde tavlan är på väg upp och de försöker att bedriva undervisningen som vanligt så gott det går.

– Det är riktigt positivt och det är glädjande att möta dem varenda dag för de suger åt sig kunskap och vill verkligen lära sig. Det ger så mycket tillbaka, säger Bodil Samuelsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".