Jesper Ganslandt. Foto: Marc Femenia/Scanpix.
Falkenberg

Ganslandt ser fram emot Sverigepremiär

3:34 min

Idag är det sverigepremiär för falkenbergsregissören Jesper Ganslandts tredje långfilm Blondie.

– Jag har alltid tänkt på den som en väldigt svensk film, en film som ska funka i Sverige och för en svensk publik istället för på festivaler runt om i världen, säger Jesper Ganslandt.

Vad tror du att publiken ska tycka om filmen?

– Jag hoppas att de ska tycka att den är rolig och lite bitterljuv och att man blir berörd, men vi får se.

Blondie handlar om tre systrar, spelade av Carolina Gynning, Alexandra Dahlström och Helena af Sandeberg, som återvänder hem till sin mamma, spelad av Marie Göranzon. När Ganslandt spelade in sin förra långfilm, Apan, så använde han sig av ett annorlunda arbetssätt. Olle Sarri som spelade huvudrollen fick manuset bit för bit, under inspelningen. Den här gången har Ganslandt arbetat precis tvärtom.

– Nu jobbade jag med skådisarna i ett halvår innan. Jag ville att de skulle vara bekväma och inte behöva spela familjerelationer utan att de skulle hitta dem på riktigt.

Blev det så?

– Ja det tycker jag. Caroline, Marie, Helena och Alexandra ses ju och går och äter brunch och har ungefär samma roller som de har i filmen. De har fått en extra familj liksom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista