Foto: Christine Olsson/Scanpix
Halland

kvalitetssäkrad potatis

1:03 min

Ett projekt för förbättra kvalitén på potatis i Halland har väckt uppmärksamhet, och när årets Leaderprojekt ska utses i nästa vecka ligger det bra till för att få priset. Det handlar om allt i den långa kedjan från det att knölen sätts i backen till att den serveras på matbordet.

- Vi har jobbat för att höjda kvalitéen hittills framför allt på odlingen av potatis hos odlarna. Delvis till oss här i Långås men också till de andra pakerierna i Halland. Från det att den sätts i backen till dess att den äts upp hemma, säger Tore Holmfal projektledare.

Projektet har hållit på i två år och närmar sig slutet hur har det lyckats?

– vi har lyckats bra med den delen som handlar om odlingen den delen som vi inte har hunnit med är biten från pakerierna fram till konsumenterna.

– Vi nådde inte ända fram men nu har vi fått förlängt så nu ska vi fortsätta och jobba med butikerna här i Halland, säger Tore Holmfalk projektledare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista