Vy över Eurostop i Halmstad i november 2012. Pressbild: Eurocommercial shopping
Halmstad

Större köpcentrum - inget problem för city

Om tre år kan det finnas omkring 40 nya butiker vid köpcentret Eurostop i Halmstad. Eurocomercial, som gör satsningen, hoppas att kunderna i södra Halland ska stanna kvar i regionen för att handla och inte åka till Väla i Helsingborg eller till Ullared och Kungsbacka. Frågan är om de hjälper eller stjälper centrumhandeln i Halmstad.

– Jag tror att den kommer att hjälpa absolut. Jag tror att det är en möjlighet för oss att lyfta handeln i hela Halmstads kommun, säger Ida Andersson centrumledare för Halmstads City.

Tror du att dina medlemmar känner samma sak?

– Absolut! Inledningsvis tror jag att det kan uppfattas som en konkurrens, men jag tror samtidigt att vi på längre sikt stärker det utbud som finns i Halmstad.

Karolina Davidsson, vd på Halmstads Näringslivsbolag, vad tror du?

– Det här låter som något enkelt att få ihop de här delarna men det kanske inte är så enkelt som man tror men jag tror absolut att det är rätt väg att gå för framtiden.

– Som vi ser idag så åker många ut från Halmstad till större centrum för att göra en större, eller mer som en turisttripp för att shoppa. Men om vi får den här satsningen så hoppas vi att fler stannar kvar.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".