Föräldraföreningen i Bläshammar vill inte att grundskoleelever ska skickas till gymnasieskolan. Fr v Linda Silberg, Åsa Albrektsson och Sven-Gunnar Niklasson. Foto: Magnus Hagström/Sveriges Radio.
Varberg

Föräldrar kräver paviljonger till Bläshammar

Förälder: "Vi är rädda för språkbruk, attityder, droger och alkohol"
1:32 min

Föräldrar till elever på Bläshammars skola i Varberg kräver att skolan satsar på en paviljong. Detta för att åttor och nior ska slippa åka skolbuss och gå tillsammans med gymnasieelever vilket kommunen föreslår som tillfällig lösning.

– Det blir långa dagar eftersom de måste åka skolskjuts från landet. Och sen oroar vi oss för att lärarna verkligen följer med så att de kan betygsätta niorna inför gymnasievalet. Vi har även uttryckt oro för att de blir väldigt isolerade på en stor skola med stora barn. Det är bara två klasser med totalt cirka 45 elever som kommer att gå med myndiga vuxna, säger Linda Silberg i föräldraföreningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".