"Jag har aldrig haft på mig en gul tröja förut", sa Hasse Eklund när han tog på sig FFF-tröjan idag. Foto: Madelene Szabó / Sveriges Radio
Fotboll

"FFF ska spela fotboll längs marken"

"Vi spelar båda fotboll längs marken"
5:02 min

På måndagen blev det klart att Falkenberg FF:s nya huvudtränare blir Hasse Eklund. Han har tidigare bland annat varit tränare i Landskrona Bois.

Sportchef Håkan Nilsson var mycket nöjd med nya valet av tränare:

– Ganska snabbt stod det klart att Hasse är den som passar oss alldeles utmärkt. Vi är jätteglada över att ha honom hos oss.

Hasse Eklund, 43 år, bor i Helsingborg och har spelat fotboll på elitnivå i sjutton år. 2003 tog han över som tränare för Landskrona Bois. Han har även varit verksam som tränare i Helsingborg och Danmark.


Kommer vi att märka någon skillnad i spelet när du tar över?

– Lite skillnad kanske det blir. Men i stort så har vi samma fotbollsfilosofi. Vi vill spela fotboll efter marken, vara offensiva. Så det blir ingen jättestor skillnad, men jag hoppas att det blir lite andra nyanser.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".