Tidigt imorse var räddningstjänsten på plats vid branden. Foto: Ing-Marie Abrahamsson / Sveriges Radio
Halmstad

Kraftig brand i industribyggnad

Branden i lagerlokalen i Åled är nu under kontroll. Räddningstjänsten har börjat trappa ner insatsen och räknar med att eftersläckningsarbetet pågår till lunchtid.

Det var vid tretiden som larmet om branden i företaget Micropol Fiberoptics lagerlokal kom in och när räddningstjänsten kom till platsen var byggnaden övertänd.


Sedan tidigt imorse
har 20-tal brandmän arbetat för att förhindra att branden sprider sig till intilliggande företagslokaler. Rökutvecklingen har minskat något under morgonen och man har börjat nertrappningen av insatsen men räknar med att eftersläckningsarbete pågår till 12-tiden.

Det är fortfarande oklart om någon befunnit sig i byggnaden och skadats av branden men enligt räddningstjänsten är det inte särskilt troligt.

En bondgård med djur ligger i närheten, men djuren har säkrats och ska inte ha kommit till skada.


Räddningstjänsten fick
först uppgifter om att det skulle finnas gasflaskor i byggnaden men det visade sig sedan att det inte stämde. Det fanns alltså aldrig explosionsrisk.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".