1 av 2
Det var aldrig någon fara med Greenpeace intrång, menar Egon Einarsson som bor intill Ringhals. Foto: Magnus Hagström/Sveriges Radio.
2 av 2
Greenpeace tog sig in på kärnkraftverkets yttre område i oktober. Arkivfoto: Nisse Gunnarsson / Sveriges Radio
Varberg

Kritik mot Greenpeace-aktion på Ringhalsmöte

" Det är fel av Greenpeace att göra så"
1:48 min

Efter ett händelserikt år på Ringhals, med dynamit på en truck, intrång av Greenpeace och fortsatta diskussioner kring säkerhetsarbetet bjöd Ringhals i går kväll in allmänheten att ställa frågor.

Bara 16 personer kom på informationsmöte på Ringhals, betydligt färre än i våras.
   En av dem var nära grannen Egon Einarsson som inte tror att folk i allmänhet har förstått att Greenpeace aldrig var inne på något kritiskt område.

– Det är ett vanligt industristaket. De kommer inte längre. Vi var aldrig oroliga. Men det var fel av Greenpeace att göra som de gör. Det är våra skattepengar som de förstör. De hade en helikopter stod hela dan över huvudet på mig, bara det kostar mängder av pengar.


Den tappra skara
av närboende och andra privatpersoner som slöt upp på informationsmötet igår kväll tycktes tillsammans med Ringhals ledning bilda en ganska enad front mot Greenpeace olovliga intrång på kärnkraftverkets yttre område i oktober.
   Det pratades också om trucken med sprängdeg som heller aldrig kom in på det farliga området och om den fortsatta skärpta bevakningen av Ringhals säkerhetsarbete.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".