Maria Edeby, som bor i en av lägenheterna på Stiftelsegatan, visar mögel under diskbänken. Foto: Sveriges Radio
Stiftelsegatan i Getinge

"Var tredje dag saknas det varmvatten"

"Ingen värme i elementen"
1:51 min

Kalla element och varmvatten som försvinner var tredje dag. Det lever hyresgäster på Stiftelsegatan i Getinge med. Nu har tålamodet trutit och frusna hyresgäster har nu kontaktat både miljö- och hälsoskyddskontoret och hyresgästföreningen.

Hemma hos Ulrika Bengtsson på Stiftelsegatan finns ingen värme i elementen. Hon och sonen Charlie sover i vardagsrummet om nätterna, i sovrummet är det för kallt. 

– Med tanke på att min son har förkylningsastma är det jättejobbigt. Jag flyttar härifrån den förste december.


Hyreshusen på Stiftelsegatan
har fått kritik för standarden på lägenheterna under många år. Den senaste ägaren, Getinge on Thames, har snyggat upp många lägenheter och håller på att byta värmepanna just nu, men det är mycket som inte funkar.
   Fönster går inte att öppna, dörrar går inte att stänga, färg flagnar på balkonger, fukt och troligt mögel i kök och badrum.


Maria Edeby bor i en av lägenheterna med sina barn, åtta och fem år gamla. Hon berättar att elementen i kök och badrum inte varit på den senaste tiden:

– Det åtgärdade de i förra veckan. Men ungefär var tredje dag saknas det varmvatten i stort sett hela dagen. Jag får koka vatten för att diska och barnen har inte kunnat bada eller duscha.

Stiftelsegatan i Getinge

Foto: Sveriges Radio


Kommunen
: #text=5361901#
Ägaren: #text=5362013#
Hyresgästerna:#text=5361177# 

 

#bild=2605662#

Hyresgästföreningen:

#ljud=4283615#

Vd:n:

#ljud=4283609#

Hyresgästen Maria:

#ljud=4283606#

Hyresgästen Ulrika:

#ljud=4283607#

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".