Halland

Ljuspunkter på mörk arbetsmarknad

1:38 min

Arbetslösheten fortsätter att öka i Halland och flera stora arbetsgivare har  varslat om uppsägning. Men finns inte bara mörker på den halländska arbetsmarknaden,  det finns företag som går bra och anställer fler.

- Vi har varit väldigt aktiva med att anställa de senaste två åren, och kommer fortsatt vara det, säger Mats Dörring, vd för halmstadföretaget Comfort Audio.

- De senaste åren har vi ökat med tio personer per år här i Halmstad och det kommer väl bli ungefär samma nivå nästa år. Rekryteringen utomlands lika stor ungefär. Så vi ökar vår arbetskraft med ungefär femton till tjugo procent per år.

Även om den generellt sett ser mörkt ut på den halländska arbetsmarknaden så finns det faktiskt exempel på företag som går bra, och har behov av att öka sin personalstyrka. Halmstadsföretaget Comfort Audio, som tillverkar produkter för hörselnedsatta, har i år anställt ett tiotal personer - och räknar med att rekrytera ännu fler under nästa.

- Genom hela bolaget, egentligen. På alla avdelningar. Ingenjörer, produktion, lager - det är på alla nivåer.

Vad är det som gör att ni har det här behovet?

- Jag tror att mycket handlar om vilket marknadssegment du jobbar på. Vårt område är ju växande med tanke på hur åldersstrukturen ser ut men även med tanke på skolbarn som har nedsatt hörsel. Det området är så prioriterat att man kan säga att det är allas rättighet idag. Det gynnar ju oss att vi har bra stöd och ersättningar i systemen från Försäkringskassan respektive landsting. Så det är det som gynnar oss, kan man säga.

Från Puls i P4 Halland

Sänder 12:33-13 och 15-17:45

Hör en längre intervju med Mats Dörring:

Nyheterna P4 Halland

nyheter.halland@sverigesradio.se

Nyhetstips: 035 – 17 27 84

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista