Varberg

Konlikt kring hyrorna

1:34 min

Det har blossat upp en konflikt om hyrorna i Varberg. De privata fastighetsägarna och Hyresgästföreningen kommer inte överens, och idag håller Hyresgästföreningen en manifestation i Varberg med anledning av ett brev som fastighetsägarna skickat till sina hyresgäster.

"Om hyreshöjningen inte godkänns kommer vi att vända oss till Hyresnämnden i Göteborg för att få vår begäran prövad. Då kallar Hyresnämnden dig till ett sammanträde"  Så stod det i det brev som de privata fastighetsägarna skickade  till sina hyresgäster i Varberg.

Bakgrunden till brevet handlar om att förhandlingarna mellan fastighetsägarna och Hyresgästföreningen har strandat. När årets förhandlingar skulle göras, var fastighetsägarna och hyresgästföreningen oeniga om hur mycket hyrorna skulle höjas och därför valde dom privata bolagen att direkt vända sig till sina hyresgäster i form av ett brev, något som kritiserades av många hyresgäster.

_Jag har hört lite kritik om att folk blev rädda för att till exempel bli vräkta, och det var verkligen inte meningen. Vi ville vara tydliga med vad som händer, men har inte nått fram hela vägen och tar till oss av kritiken, säger Christian Kylin, fastighetschef på Derome förvaltning, ett av de företag som står bakom brevet.