Halmstad

Pilkington lämpligt för återvinning

1:37 min

Kommunen är intresserad av att ta över marken kring Pilkingtons fabriksområde efter nedläggningen. Det finns också spekulanter på de jättestora fabrikslokalerna.

När Pilkington stänger fabriken i Halmstad framåt sommaren kommer en stor industrilokal att stå tom och man lämnar också efter sig stor tomt som inte används intill fabriken.

--  Intressenter finns, bekräftar Pilkingtons vd Alexander Johansson för P4 Halland.


Halmstads kommun är en av intressenterna, i alla fall när det gäller den obebyggda marken.

– Kommunen vill att fastigheten får en lämplig användning och vi för en dialog med Pilkington som kretsar kring de obebyggda delarna på fastigheten. Det ligger i kommunens intresse att det kommer nya företag och arbetstillfällen, säger Fredrik Ottosson som är chef på samhällsbyggnadskontoret.


Ett företag som troligtvis är intresserat är Stena Recycling med sin återvinningsverksamhet. Men Stena vill på det här stadiet varken bekräfta eller förneka sitt intresse. Just den sortens verksamhet är något som produkt- och produktionskonsulten Stefan Petterson tror ligger bra till i de jättelika fabrikslokalerna med sina stora lagerutrymmen.

– Jag tror framförallt att det är möjligt att etablera någon form av industriverksamhet typ återvinning med plast eller något liknande, säger han.