Arkiv. Vinterkräksjukan stänger avdelning. Foto: Tomas Oneborg / SvD / SCANPIX
Varberg

Patientstopp efter influensa på sjukhuset

1:33 min

Sjukhuset i Varberg har drabbats hårt av vinterkräksjuka och tar inte längre emot fler pateinter på en av avdelningarna på medicinkliniken.

– Våra tillgängliga vårdplatser minskar, förklarar Markus Lingman, verksamhetschef på medicinkliniken på sjukhuset i Varberg.

Men han hoppas på att detta bara ska vara tillfälligt och att de snart kan öppna upp fullt. Men skulle fler insjukna kan situationen bli svår.

– Om inte fler patienter nyinsjuknar kommer vi nog kunna öppna upp platser framåt slutet av helgen, men om fler kommer att insjukna kommer det att bli väldigt ansträngt.

Patienterna kommer att få behandling ändå, säger verksamhetschefen, men tillägger att det kan vara av personal som inte är vana vid deras sjukdomstyp.

Men framför allt finns det en risk för de patienter som redan är svårt sjuka och som nu riskerar att få influensa.

– Vi har många multisjuka äldre patienter och när detta kommer ovanpå deras grundsjukdom innebär det ibland uttalade risker, säger Markus Lingman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista