Foto: Sveriges Radio
Halland

Hallandskvinnor mäktigaste i landet

Monica Karlsson, vd för Halmstad Energi och Miljö, finns med på listan som tidningen Veckans Affärer har gjort över näringslivets mäktigaste kvinnor. Tidningen Dagens Samhälle har i stället rankat välfärdens viktigaste chefskvinnor, och där finns tre hallandskvinnor med.

Kungsbackas kommundirektör Ann Charlotte Järnström hamnar på plats 14, Region Hallands regiondirektör Catarina Dahlöf på plats 15 och på plats 30 återfinns Annbritt Ulfgren som är kommundirektör i Varberg.

Bland annat är det hur mycket personal och hur stor budget som man ansvarar för som bestämmer var man hamnar på den listan.

Trots att Annbritt Ulfgren ansvarar för 40 gånger så många anställda som den kommunala bolagsdirektören i Varberg, Carl-Arne Pedersen, så tjänar hon bara tre fjärdedelar av vad han gör, det skriver Hallands Nyheter i dag efter att ha granskat löneskillnaderna mellan direktörerna.

– Ur ett jämställdhetsperspektiv ser det väldigt, väldigt illa ut, säger Jana Nilsson (S), vice ordförande i kommunstyrelsen, till tidningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".