En hel nagel låg i Mc Donalds hamburgare. Foto: Privat
Halmstad

Livsmedelsinspektör serverades lösnagel på Mc Donalds

Tillsammans med fyraåriga dottern beställde Edvin Dervovic mat på Mc Donalds, men i dotterns hamburgare dolde sig en obehaglig överraskning – en lösnagel.

Edvin Dervovic arbetar till vardags som livsmedelsinspektör, men det var först efter jobbet han fick den största restaurangchocken.

– Jag vill helst glömma det. Jag kommer aldrig mer äta där. Eller hamburgare nån annanstans. Vi kommer att laga själva istället, säger Edvin Dervovic.

– Vi hade inte betalat för någon nagel.


I fredags åkte han och fyraåriga dottern Sana till Mc Donalds i Halmstad och beställde mat via deras drive in. När de kom hem började dottern att äta på sin hamburgare, men eftersom hon inte orkade äta hela fick pappa Edvin avsluta måltiden.

– Jag brukar äta hennes rester och då var det nåt som lät när jag tuggade, och när jag tog det från munnen var det en nagel inne i brödet.


Han är tacksam över att det inte hamnade i fyraåriga Sanas mun.

– Tänk om hon hade kvävts, säger Edvin.


Hans fru Mari ringde meddetsamma till hamburgerkedjan, som insinuerade att familjen var ute efter att bli kompenserade. Istället har de nu vänt sig till kommunens livsmedelsinspektörer och hoppas att de ska göra någonting åt det.

– Det handlar om rutiner. Om man tappar en lösnagel i maten använder man inte handskar, säger Edvin Dervovic  som själv arbetar just som inspektör, fast i Skåne.


Karin Ingströmer
karin.ingstromer@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".