Så här såg de sista ostarna från Falkenberg ut. Foto: Göran Frost/Sveriges Radio
Falkenberg/Danmark

40 ton dansk ost fick återkallas

"Osten hade kvalitetsbrister"
0:55 min

Ica har dragit tillbaka 40 ton ost från sina diskar. Den har tillverkats av ett av Arlas mejerier i Danmark, det mejeri som tar över verksamheten när Arla nu lägger ner sitt mejeri i Falkenberg.

– Vi fick återkalla den efter att vi upptäckte att den hade kvalitetsbrister. Den var grynig och för mjuk i konsistensen och innehöll en del håligheter som en sådan här ost inte ska göra, säger Sara Hjelm på Icas presstjänst.

Arlamejeriet i Falkenberg har i många år tillverkat hushållsost som bland annat leverats till Ica. Under de åren har det nästan aldrig hänt att ost har dragits tillbaka på grund av dålig kvalitet. Och det som har hänt med osten från mejeriet i Danmark är en sällsynt företeelse.

– Det är inte alls vanligt. Vi har noggranna kvalitetskontroller och rutiner för att våra produkter ska hålla hög kvalitet, säger Sara Hjelm.

Inger Söderström
inger.soderstrom@sverigesradio.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".