1 av 2
Femåringarna gick ensamma längs Växjövägen. Foto: Sara Hector/Sveriges Radio
2 av 2
Louise Mathiasen, ordförande i Snöstorps föräldraförening. Foto: Sara Hector/Sveriges Radio
Halmstad

Femåringar rymde från Snöstorpsskolan

"Ska nån bli påkörd innan de reagerar?"
1:47 min

Två femåringar på Snöstorpsskolan rymde i början av mars från gruppen och gick längs den hårt trafikerade Växjövägen. Föräldraföreningen på skolan säger att femåringar flera gånger rymt från skolområdet och ut på vägarna.

Föräldraföreningen i Snöstorpsskolan har länge varit kritisk till att femåringarna får vara i skolans lokaler och skolgård eftersom de inte får plats på någon förskola.


I början av mars
kom två femåringar långt bort från pedagogerna. Gruppen var på Snöstorps IP när de två femåringarna försvann från gruppen och gick längs Växjövägen hem till den ena av dem, ungefär en kilometer.

– Jag beklagar det som hänt, men att vi fick rätt, att något sådant nu hände. femåringarna har många gånger gått rakt ut från skolans område utan att pedagogerna sett det, säger Louise Mathiasen, ordförande i föräldraföreningen på Snöstorpsskolan.

Föräldraföreningen uppmärksammade problemet för rektor och kommunpolitiker i december förra året, men ingenting gjordes åt det.


Louise Mathiasen vill
nu att skolan är tydliga med hur detta kan hända gång på gång och vad som ska göras åt det.

  Hon är också kritisk till att barnens föräldrar inte fick veta om att deras barn varit försvunna.

– De sa ingenting under tiden barnen var borta och ingenting när barnen hämtades. Det är inte okej. Det känns som de försöker lägga locket på.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".