1 av 2
Mari-Louise Wernersson, kommunråd Falkenberg. Foto: Jonas Ekströmer/Scanpix.
2 av 2
Falkenberg

Kommunrådet: "Vi ska ha palliativ vård"

Wernersson: "Det är någonting annat som spökar"
1:45 min

Allvarliga felbehandlingar på den palliativa avdelningen i Falkenberg ledde bland annat till en patients död. Men de uppgifterna borde inte påverka beslutet att stänga, tycker Mari-Louise Wernersson (C).


Kommunstyrelsens ordförande i Falkenberg, Mari-Louise Wernersson, har tidigare kritiserat stängningen och håller fast vid att hon vill att avdelningen ska öppna igen.

– Det finns ett politiskt beslut på att vi ska ha palliativ vård i Falkenberg. Den ska givetvis vara säker och det är organisationens skyldighet att ställa upp med det, säger hon.


Argumentet att det var personalbrist i Varberg som gjorde att man fick flytta över personal och åtminstone tillfälligt lägga ner palliativa enheten, tycker du att det håller fortfarande?

– Nej, det kan man väl säga att det är någonting annat som spökar.


Visste du om den allvarliga kritiken från Socialstyrelsen?

– Nej, jag kan inte det här i detalj, det är regionfrågor och inte kommunala frågor. Jag ser till falkenbergarna och behovet vi har, och här ska vi ha en palliativ vård.


Har du fått höra något om framtiden för enheten i Falkenberg?

– Nej, det är att det fortfarande är stängt. Och jag har begärt att den skulle öppnas inom en månad. Det som tas upp i tidningen i dag hände 2011 och det har gått bra att bedriva verksamheten efter det.

Lars Salomonsson
lars.salomonsson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".