Haverdal

Rånare knivhotade personal och stal bil

Polisen söker just nu efter två gärningsmän som misstänks för ett butiksrån i Haverdal. Rånarna ska ha varit knivbeväpnade och hotat två av de anställda och därefter stulit en bil som tillhörde en anställd.

Rånet inträffade vid halv sju-tiden på måndagsmorgonen. När personal kom till butiken väntade två knivbeväpnade gärningsmän på baksidan till butiken, berättar polisen i ett pressmeddelande.  


En medarbetare i butiken hotades. Ytterligare en butiksanställd anlände efter en stund blev också hotad. Då blev troligen skrämda och flydde från platsen i en personbil som tillhör en av de butiksanställda. Flyktbilen påträffades senare på långtidsparkeringen vid kustvägen, nära infarten mot Harplinge.


Gärningsmännen beskrivs som mörkklädda, cirka 160-165 centimeter långa. Båda uppges vara i 20-årsåldern. Flera polispatruller samt hundförare är på plats i Haverdal och söker efter de misstänkta. Även polisens tekniker arbetar med ärendet.

– Vi är intresserade av att komma i kontakt med vittnen som kan ha gjort iakttagelser både före, under och efter händelsen i Haverdal. Vi tar emot alla tips på telefon 114 14, säger förundersökningsledare Anders Norberg vid Hallandspolisens krimjour.


P4 Halland
nyheter.halland@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".