En hel nagel låg i Mc Donalds hamburgare. Foto: Privat
v. 11

Här är veckans mest klickade artiklar

Tillverkning av råttfällor på anstalten i Halmstad, lösnaglar i Mc Donalds hamburgare och slutet för osttillverkningen i Falkenberg. Kolla in vilka artiklar som har blivit mest uppmärksammade under veckan som har gått.


1. Fångar gör egna råttfällor – utan avtal

Internrevisionen inom Kriminalvården har upptäckt att de intagna på anstalten i Halmstad tillverkar mus- och råttfällor, fällor som i många fall säljs vidare till Anticimex, utan vare sig skriftliga avtal eller priskalkyler.


2. De sista ostarna görs på Arla

I dag (den 13 mars) är den sista produktionsdagen på Arlas mejeri i Falkenberg. I nästan 50 år har det gjorts ostar men den sista mars stänger anläggningen för gott, och 130 arbetsplatser försvinner.


3. Brandbilen ska släcka elden från utsidan

Räddningstjänsten Väst, som finns i Varberg och Falkenberg, har fått ett helt nytt hjälpmedel som ska kunna hjälpa brandmännen. Ett högtryckssystem med ett kylande medel som enligt räddningstjänsten är världsunikt.


4. Bara halländsk musik i P4 den 14 mars

Den 14 mars hör du bara halländsk musik i P4 Halland – från morgon till kväll spelar vi låtar från Hallands alla hörn. Dessutom kör vi nio artister live i studion. Här kan du se hela programmet.


5. Livsmedelsinspektör serverades lösnagel på Mc Donalds

Tillsammans med fyraåriga dottern beställde Edvin Dervovic mat på Mc Donalds, men i dotterns hamburgare dolde sig en obehaglig överraskning – en lösnagel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".