Foto: Kerstin Carlsson / SCANPIX
Halmstad

Funktionsnedsattas fritid utreds

"Jag tror att det kan bli bättre"
1:05 min

Halmstad kommun ska se över fritidsaktiviteter för barn och unga med funktionsnedsättning. Det finns idrottsföreningar för funktionsnedsatta, men nu vill kommunen se över hur det ordinarie kultur- och fritidsutbudet funkar för alla.

Syftet med projektet är att först och främst se hur utbudet ser ut.

– Vi har precis satt igång ett kartläggningsarbete för att se hur samhällets utbud ser ut, vad kommunen erbjuder, vad privata aktörer erbjuder och vad föreningar erbjuder för att se hur det ser ut, säger Hasse Olsson, som är projektansvarig.


Har du någon uppfattning om hur det ser ut i dag?

– Jag vill inte göra någon bedömning, men jag tror att det kan bli bättre. Det är min känsla efter att jag har har haft samtal med och besökt andra kommuner, säger han.


Projektet är ett
samarbete mellan socialförvaltningen, kulturförvaltningen och teknik- och fritidsförvaltningen i Halmstad. Det är ett tvåårigt projekt, och det första året handlar främst om själva kartläggningen.


Vad som sedan ska göras år 2 är än så länge oklart, det beror på vad kartläggningen kommer att visa. Men det finns planer på att starta en referensgrupp.

– Framåt hösten kommer det att startas någon form av referensgrupp, med representanter från förvaltningarna, personer som på något sätt vill vara med eller som vi har letat upp och personer som ska ta del utav utbudet, säger Hasse Olsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".