Foto: Patrik Lundin/Scanpix.
Kungsbacka

Inget bidrag till stallet: "Förstår inte"

Stalläraren: "Förstår inte hur de kan uttala sig om det"
2:58 min

Kungsbacka kommun underkänner Stallfritids på Frillesås rid- och körklubb och drar in bidraget för att bedriva verksamheten, eftersom det saknas rutiner för barnens säkerhet. Något som väcker starka reaktioner hos personalen.


Klubben har enligt kommunen brister i rutiner för säkerhet för barnen. Personalen på Stallfritids, där 17 barn just nu är inskrivna, har inte tillräckliga kunskaper om säkerhet och pedagogik.

– Jag förstår absolut inte hur de kan uttala sig om det när de aldrig har varit med mig och barnen i stallet, så det bygger dem på att de har suttit och pratat med mig en stund, säger Malin Andersson som är stallärare.


Kommunen har tidigare påpekat bristerna, men ridklubben har inte åtgärdat dem ordentligt, menar kommunen.  På grund av att bristerna gäller barns säkerhet dras godkännandet in med omedelbar verkan trots att det ännu inte vunnit laga kraft.

– Sen har jag gjort allt jag kan för att försöka bli bättre och under året försökt att bli så bra som möjligt på det här, säger Malin Andersson.


Jennie Persson
jennie.persson@sverigesradio.se

Karin Ingströmer
karin.ingstromer@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".