Foto: Jonatan Qvist/Sveriges Radio
Skummeslövsstrand

Unga män gripna för fräck bilstöld

Polisen kunde natten till tisdagen gripa två tjuvar som är misstänkta för att ha stulit fordon efter att brutit sig in i ett garage och en bostad och stulit bilnycklar.

Polisen kunde efter tips gripa tjuvarna vid Skummeslövsstrand. En mindre lastbil hade stulits genom att tjuvarna hade tagit sig ni i ett garage och tagit nycklarna och kört iväg med lastbilen.

Lastbilen kunde dock stoppas direkt och polisen grep en 19-årig Laholmsbo.


Lite senare får polisen syn på det andra fordonet och stoppar även det. Det fordonet visar sig vara anmält stulet några dagar tidigare i samband med ett bostadsinbrott i Laholms kommun.

Förare var en 16-årig Laholmsbo.


Männen är nu anhållna av åklagare misstänkta för grov stöld. De är även misstänkta för narkotikabrott och olovlig körning.

– Nu har vi ett gediget arbete att knyta de nu gripna till de anmälda brotten och dessutom kontrollera om de kan knytas till andra bostadsinbrott i Laholm säger närpolischef Mikael Eliasson i ett pressmeddelande från polisen.


Karin Ingströmer
karin.ingstromer@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".