1 av 2
2 av 2
HK Aranäs ordförande Kaisa Svennberg/ Foto: Per Söderhjelm Sveriges Radio
Handboll

Aranäs lämnar elitserien: "Förskräckligt"

Ordförande Aranäs: ”Det är orättvist”
1:43 min

Seger i sista matchen, men sedan ett tungt besked för Aranäs handbollsherrar från Liganämnden. Klubben får inte spela i elitserien nästa säsong.

– Förskräckligt och orättvist, säger ordföranden Kaisa Svennberg.


Kungsbackalaget har haft stora ekonomiska bekymmer och tvingades i höstas riva alla A-lagskontrakt och förhandla om avtalen med spelarna.

Sedan dess har situationen ljusnat, men upphämtningen var inte tillräcklig för Handbollsförbundets liganämnd, som väljer att inte bevilja en ny elitlicens.


"Liganämnden konstaterar att HK Aranäs ekonomiska ställning inte uppfyller de villkor som elitlicensens stadgar kräver varför synnerliga skäl för att vägra elitlicens föreligger", skriver förbundet på sin webbplats.

Utöver Aranäs får samtliga föreningar, bland dem Redbergslid och Hammarby som också haft problem, elitlicensen beviljad.


Aranäs avslutade på tisdagskvällen säsongen med seger, 31-27 mot Skövde. Men Kaisa Svennbergs besked i omklädningsrummet efteråt var dystrast tänkbara.

– Spelarna är förbannade så klart.

Det är mycket känslor och en känsla av att ha blivit lite orättvist bedömda också, säger hon.


– Självklart är det så att vi inte nått målen. Men det känns inte som att liganämnden riktigt sett arbetet som vi har gjort, säger Svennberg till TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".