Varberg

Två äldre frös ihjäl utomhus i Varberg

Polisen: "Det är inte vanligt"
1:14 min

Två tragiska dödsfall har inträffat i Varberg den senaste tiden, där två äldre personer, en man och en kvinna, troligtvis frusit ihjäl utomhus.

Kvinnan, som var 83 år gammal, bodde hemma hos en väninna och hittades utanför porten till ett höghus, nära hemmet. Hon var dement.

   Mannen, som var 73 år, bodde ensam och polisen tror att han gått ut själv, ramlat och inte kunnat komma upp.


Polisens patruller och tekniker har konstaterat att inget brott begåtts, säger Håkan Antonsson som är förundersökningsledare på polisen i Varberg:

– Vad som har förorsakat deras död kan man bara spekulera i, men troligtvis handlar det om att det är väldigt kallt fortfarande, fast det är vår och de har gått ut tunt klädda.


Han säger att såna här händelser sker ibland, men att det inte är vanligt:

– Det händer ju, men det är inte så vanligt att äldre avlider ute i terrängen. Men det är ju så, det är kallt ute och de har varit tunt klädda, det är ingen bra kombination.

Roy Magnusson som är ordförande i PRO är ckockad av det det som hänt:

– Det är förskräckligt att det här händer i Sverige. Det ska inte kunna hända. Att det händer två gånger två gånger på samma vecka är förvånansvärt.

Sara Hector
sara.hector@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".