Att tacka för maten blev ett tema för eleverna på gymnasiesärskolan i Halmstad. Foto: David Spånberger/Sveriges Radio.
HALMSTAD

Viktigt att tacka för maten tycker estet-elever

"De som lagar mat gör det för vår skull"
1:39 min

Nu uppmärksammas skolmatspersonalen på Sannarpsgymnasiet i Halmstad. Elever på gymnasiesärskolan hade på måndagen en kampanj med budskapet att man ska tacka för maten.

Tidigare på måndagen lämnade de över en tavla och vid lunchtid uppmanade eleverna alla att säga just "tack för maten".

– Det är viktigt när folk går från matsalen att de inser att de som jobbar med att laga maten gör det för vår skull, de gör det inte för sin egen skull, understryker en av eleverna bakom kampanjen, Rebecca Fredriksson.

– Jag har gjort ett konstverk, en stor tavla där jag klistrat makaroner och bönor. Jag tycker att den är jättehäftig, säger eleven Filip Nguyen om sitt bidrag.

Eleverna gör sin kampanj inom ramen för kursen estetisk verksamhet med inriktning drama och teater.

-- Eleverna har bestämt att deras budskap att de vill tacka för maten och också uppmana alla elever på skolan att göra det, förklarar deras lärare Malin Norling.

– Det har varit kanonhäftigt. Vi blev uppvaktade i morse med tal och sång och avtäckning av tavlan som vi ska ha i matsalen, berättar Marie som är en i skolmåltidspersonalen.

– Jag har varit vid diskinlämningen nu och det är väldigt många som har tackat för maten, konstaterar Marie.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".