Foto: Leif R Jansson/Scanpix
v. 12

Fotbollspremiär, Gyllene Tider och snöoväder

Förra veckan släppte Gyllene Tider sin första singel på länge, men mest uppmärksammat blev nog ändå vädret. Blåsigt, snöigt och en tjäle som hotar fotbollspremiären.

1. Tjälen hotar fotbollspremiären – Snart spelar Varbergs Bois sin första match i årets Superettan – hemma mot Gais. Men nu är matchen i fara. Det kalla vädret gör att tjälen vägrar försvinna ur marken och planen är inte spelbar.


2. Lyssna på Gyllene Tider med nya låten "Man blir yr" – Nu är det premiär för Gyllene Tiders nya låt "Man bli yr". Lyssna på hur det låter och hör hur bandet tänker om att göra en ny skiva för första gången på nio år.


3. Rejält snöoväder väntas i södra Sverige – SMHI har utfärdat klass 2-varning i Skåne för natten till tisdagen. Det beräknas komma uppemot 25 centimeter snö som kan orsaka en del problem med väglaget.

4. Två äldre frös ihjäl utomhus i Varberg – Två tragiska dödsfall har inträffat i Varberg den senaste tiden, där två äldre personer, en man och en kvinna, troligtvis frusit ihjäl utomhus.


5. Helikopter har letat efter tjuvar på Vallåsen –Vid ettiden på natten mot måndagen utsattes Vallåsens skidanläggning i Laholms kommun för ett inbrott. Gärningsmännen hann fly från polisen som under natten och morgonen jagade tjuvarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".