Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Arkiv. Snöstorps IP är i för dåligt skick för att användas. Foto: Mats Nilsson
Snöstorp

Idrottsplatsen blir till trevåningshus

Omvandlingen av gamla Snöstorps idrottsplats i Halmstad till ett bostadsområde kom ett steg närmare förverkligande i dag, när samhällsbyggnadsutskottet sa ja till planerna och beslöt att skicka ut förslaget på samråd.

I sista stund gjorde politikerna i utskottet en ändring i planförslaget och vill också se trevåningshus och inte bara en- och tvåplans på området. Johan Rydén är vice ordförande i utskottet:

– Dels tycker vi att Snöstorp behöver ha lite fler bostäder och i andra former än vad man har i dag. Och dels innebär det att vi utnyttjar vår mark lite effektivare och vi kan öka antalet lägenheter i Snöstorp. Det tycker vi är oerhört positivt, säger Johan Rydén.


Men det blir då de högsta byggnaderna i omgivningen, för Snöstorp är av tradition lågbebyggt med villa- och radhusområden.

– Ja, men vi tycker att på de platser i kommunen där vi har ett har ett högt bostadstryck och vet att vi inte har så mycket mark, då gäller det i framtiden att utnyttja marken på ett effektivare sätt än vad vi tidigare har gjort. Och det här tycker vi är ett bra exempel , där vi kan gå upp en våning, säger Johan Rydén.


Samtidigt som samhällsbyggnadsutskottet säger ja till bostäderna på den gamla idrottsplatsen säger man också ja till en utvidgning av en industritomt som ligger närmsta granne med bostadsområdet. Och här finns bland annat företaget Eleiko Sport. Men Johan Rydén är inre rädd för en konflikt mellan områdena.

– Nej, det är inte vår bedömning. Vi uppfattar att den industrin är en relativt tyst industriverksamhet och vi tycker snarare att det är positivt att Eleiko kan utveckla sin verksamhet.


Lars Salomonsson
lars.salomonsson@svrigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".