Foto: Bertil Ericson/Scanpix
Sydsverige/Halland

Dejtingliga inför rätta i dag

De spetsade drinkar och rånade män i Sydsverige. Ligan letade upp män på dejtingsajter och drogade dem med livsfarliga preparat. På torsdagen ställs de inför rätta i Malmö tingsrätt.

Offren har slagits ut av en medicincocktail som serverats i kaffe eller drinkar.

När männen somnat tog kvinnorna deras värdesaker och fick hjälp av sina medbrottslingar att snabbt försvinna med stöldgodset.

Alla fyra är häktade. Kvinnorna medger faktiska omständigheter, männen nekar. Åklagaren vill se alla fyra utvisade på livstid.


Åtalet gäller sju grova rån under 2012 i Skåne, Småland, Halland och Blekinge. Två rånförsök avbröts - i ett fall för att mannens son var hemma, i det andra för att det tänkta offret inte drack kaffet som kvinnorna serverade.

Åklagaren utesluter inte att fler råkat ut för ligan.


Både till och från platsen
fick kvinnorna skjuts av de båda männen. Det är på det här sättet som det ska ha gått till flera gånger, enligt åtalet. Nu står de fyra åtalade för totalt sju grova rån, två försök till grovt rån och förberedelse till grovt rån.


Nyheterna P4 Halland
nyheter.halland@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".