Påsk firas av kristna till minne av Jesus död och uppståndelse. Foto:Scanpix
Halmstad

300 firar påsk i Kornhillskyrkan

"Vi har anordnat gratis biltvätt"
1:38 min

Påsken är inte bara mat, kycklingar, släktträffar och godis. För många betyder det också firandet av det som det handlar om från första början: Jesus död och uppståndelse.

På Kornhillskyrkan i Halmstad firar man hela helgen, 300 personer från hela landet. Jakob Fridlund är ungdomsledare på Kornhillskyrkan i Halmstad:

– Det är jättekul att vara här och se att Vallås där vi normalt har gudtjänst på söndagarna, exploderar av ännu mer liv med så mycket folk från hela Sverige.


Kyrksalen rymmer cirka
400 till 450 personer och den här helgen har det varit fullt i bänkarna.

– Vanligtvis är vi väl mellan 150 och 200 på en söndagsgudstjänst så det är dubbelt så mycket folk som vanligt, säger Jakob Fridlund.


Det är 21:a året
i rad som Kornhillskyrkan anordnar påskkonferens i Halmstad. 300 personer från hela landet är med under helgen.

   Jakob Fridlund har varit ansvariga för ungdomskonferensen, där de har riktat in sig på att göra goda gärningar under påskhelgen:

– Vi har till exempel haft en biltvätt där vi har tvättat folks bilar gratis och vi har varit ute och inbjudit till skejt-tävlingar i skejtparken. Vi har tagit hit en riktigt duktig, sponsrad skejtare från Norge som har varit ute med ungdomarna på eftermiddagarna och åkt bräda.


Vad händer idag på påskdagen?

– I kväll avslutar vi med finalen och då brukar det vara bra tryck sista kvällen. Det brukar vara härlig gudsnärvaro, folk som dansar, sjunger och är glada. Och en härlig gemenskap.


Sara Hector

sara.hector@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".