Handboll

Drott leder i kvartsfinalen

"Jag kom upp till en extra nivå"
3:13 min

Drott har tagit ledningen i kvartsfinalen mot Ystad med 2-1 i matcher. Inför 2.612 åskådare i Halmstad Arena vann Drott på Påskdagen med 22-18.

Drott fick rena drömstarten och hade ledningen med såväl 9-2 som 12-5. Ystad kom så småningom bättre in i matchen och Drott ledde i halvtid med 14-10. Ystad, som fått Philip Nilsson skadad och Jim Gottfridsson utvisad för resten av matchen, samlade ihop sig och var ett mål ifrån i andra halvlek, när det stod 15-14 respektive 18-17 till Drott. Men närmare kom skåningarna aldrig utan Drott tog till sist en säker seger med 22-18.

Båda lagen spelade försvarsmässigt bra och hade duktiga sista utposter i Robert Bladh i Drott och Fredrik Ohlander i Ystad. Anfallsmässigt fanns en del övrigt att önska, speciellt för Ystad som hade väldigt svårt i offensiven.

Främsta målgörare i Drott var Anton Halén 7 mål och Magnus Persson 6 mål. Den fjärde kvartsfinalen spelas i Ystad den 10 april.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".