Conny Almsenius, Varbergs Bois, och Bo Mesan från bussbolaget hoppas att färre ska ta bilen till hemmamatcherna. Foto: Magnus Hagström/Sveriges Radio.
VARBERG

Gratis buss till Varbergs Bois hemmamatcher

"Trångt och mycket bilar"
0:51 min

Varbergs Bois sätter in gratisbussar från orter utanför Varberg så att folk slipper ta bilen till hemmamatcherna på Påskbergsvallen.

Det blir fyra olika linjer – från Åsa/Frillesås, Horred, Ullared och Tvååker – som ska ankomma till Påskbergsvallen cirka 20 minuter före matchstart och sedan hem igen efter matcherna.

Bussarna betalas av sponsorer och blir gratis att åka med.


De körs på prov till att börja med fem gånger, med start i samband med lördagens premiärmatch mot Gais, om matchen blir av, något som på tisdagen fortfarande var en öppen fråga.

– Framför allt vill vi profilera oss så att folk ska känna att Bois är deras lag, säger Varbergs Bois ordförande Conny Almsenius.

–  Men det är också väldigt trångt och mycket bilar när Bois spelar hemma, så då slår vi ett slag för miljön genom att ta hit folk med miljövänliga bussar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".