Halland

"Relativt bra kompromissförslag"

Halländska S: "En bra begränsning"
1:41 min

På onsdagen inleddes Socialdemokraternas partikongress i Göteborg. På plats diskuteras såväl halländska motioner om barnomsorgen som förbud mot vinster i välfärdssektorn.

– Jag har en motion om att minska barngrupperna i förskolan. Den kommer jag kanske inte få bifall på, men jag kommer att jobba och lobba hårt för att få in en skrivningar om att minska barngrupperna, förklarar Jeanette Qvist från Varberg som är en av socialdemokraterna på kongressen.


Ett annat ämne som kommer att diskuteras på kongressen är förbud mot vinstuttag i företag som producerar välfärdstjänster.

Enligt en undersökning vid Göteborgs universitet är hela 84 procent av de halländska socialdemokratiska politikerna positiva till ett förbud. I hela landet är den siffran 79 procent. Det skriver tidningen Dagens samhälle.

– Vi vill inte föregå någonting, men det finns ett relativt bra kompromissförslag från LO i dag. Om man tittar på LO:s förslag så är det en begränsning, en bra begränsning, säger Johan Tolinsson från Kungsbacka.


David Spånberger
david.spanberger@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".