Hylte/Halmstad besegrade Tierp i den avgörande semifinalen. Foto: Ingemar Johansson/Sveriges Radio.
Volleyboll

Halländsk drömfinal i volleyboll

"Det är så en semifinal ska avslutas"
2:25 min

I en spännande avgörande semifinal i herrarnas slutspel i volleyboll vann Hylte/Halmstad till sist mot Tierp med 3-2 i set och nu väntar en ren halländsk final mot Falkenberg med start på söndag.

De ca 300 som kom till Halmstad Arena på torsdagskvällen för att se den femte och avgörande semifinalen mellan Hylte/Halmstad och Tierp fick se en jämn och spännande match med många häftiga och spektakulära dueller. Till sist blev det hemmalaget som gick segrande ur striden, men det satt hårt åt.

De tre första seten blev väldigt jämna, 23-25, 25-23 och 30-32 och det var alltså underläge för Hylte/Halmstad med 1-2, men hemmalaget kom tillbaka med besked och kunde vinna fjärde set med 25-20 och till sist defilera hem det avgörande setet med 15-8.

I Hylte/Halmstad svarade Bradley Hemmerling för en bra insats, men också beröm till Johan Mårtensson och Anton Tegenrot. Nu väntar en ren halländsk final med start på söndag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".