Reporter Cecilia Rosén testade på Krav Maga. Foto: Henrik Martinell/Sveriges Radio
Halland

Lyssna: Reportern får lära sig Krav Maga

"Knyt handen när du slår"
4:34 min

På fredagsmorgonen fick P4 Morgon Halland besök av två Krav Maga-instruktörer. De lärde vår reporter Cecilia Rosén hur man ska försvara sig om man blir överfallen.


Lördag den 6 april håller Krav Maga-instruktörerna Jonas Ozolins och Tobias Sandberg en kurs i självförsvar för kvinnor. Alla tjejer över 16 år är välkomna att delta.


Vår reporter Cecilia Rosén
fick lite handfasta tips att använda sig av vid ett eventuellt överfall.  

– Knyt handen när du slår, uppmanar instruktören Jonas Ozolins

– Näsa, haka, hals är det som du vill komma åt.


Krav Maga betyder närkamp och kommer ursprungligen från Israel där det länge har använts i den israeliska armén. I Krav Maga finns inga domare, man tränar i verkliga miljöer och med civilia kläder. Det handlar mycket om att öka medvetenheten om sin omgivning och att kunna försvara sig själv. Vill du höra hela klippet där vår reporter Cecilia Rosén får användbara tips från Krav Maga-instruktören, lyssna på länken ovanför.


 

Mer information om kursen:

Kursen kostar 50 kronor och alla intäkter går oavkortat till Kvinnojouren Viktoria i Halmstad. En till kurs kommer hållas den 20 april. För anmälan maila kravmagahalmstad@telia.com

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".