Varberg Big Band under repetitionerna inför dagens konsert. Foto: Jennie Persson/Sveriges Radio.
Varberg

Jazzmusikern Gunhild Carling gästar Big Band

"Levande musik som den lät förr"
1:15 min

I dag håller Varberg Big Band konsert i aulan på Peder Skrivares skola, och precis som förra året kommer jazzmusikern Gunhild Carling att vara med på scen. Vi besökte bandet under de sista repetionerna.

Där träffade vi Varbergsmusikern Torgny Söderberg som även är tredje trumpetare i bandet.

– I huvudsak kommer vi spela Gunhilds egen repertoar. Hon har ju ett musikaliskt arv från en old fashion-stil, så som orkestrar och musik lät i storbandsform runt 40-talet, och kanske ännu tidigare. Men vi blandar det med modernt, konserten kommer att innehålla både moderna storbandsarr och lite av hennes traditionella jazzstil, som storbanden lät förr i tiden, säger han.


Vad kommer Varbergspubliken kunna förvänta sig?

– Livemusik, levande musik som den lät förr. Gunhild har skrivit helt nya låtar, och jag tror att det kan dyka upp både två och tre och fyra trumpeter på en gång.

Vad kan publiken förvänta sig av Big Band?

– Att vi gör vårt bästa, och försöker hänga med i det våldsamma tempo som jag är säker på att hon kommer skruva upp. Vi tränar på det just nu, att försöka komma upp i så fort foten kan stampa, säger Torgny Söderberg.

Jennie Persson
jennie.persson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".