Carl Johan Bernce fryser på Flygstadens golfbana. Foto: Sara Hector/Sveriges Radio
Halland

Kall vår problem för golfbanorna

"Vi väntar på plusgraderna"
1:40 min

Länets golfbanor får problem när våren dröjer. Carl Johan Bernce har öppet på Flygstadens Golfklubb sen en vecka tillbaka och väntar på våren och gästerna.

Kylan ställer till det även för golfarna. Flera banor i länet öppnar några veckor senare än vanligt och det är få som trotsar kylan på de vinteröppna banorna. På Flygstadens golfbana är det tre tappra golfare som trotsar vintervindarna.

– De är här i ur och skur, men de flesta behöver varmare väder. Hade det varit som förra året när det väl var 20 grader vid den här tiden hade det varit fler folk här, säger Carl Johan Bernce som driver golfbanan.


Många klubbar i
länet har fått senarelägga sin öppning av alla banor på grund av kylan. En del har har helt stängt i väntan på att tjälen ska gå ur marken, andra har vinterbanor som går att spela på.

   Många väntar på att tjälen ska gå ur för att greenerna ska kunna göras klara.

   Skötseln av banan hade kommit längre om våren inte varit försenad, säger Carl Johan Bernce:

– Det krävs fem-sex plusgrader på nätterna för att växtligheten ska komma igång. Sen när den väl gör det så går det fort. Men det går att spela ändå, gräset är stryktåligt.


Gästerna hade varit fler om det varit varmare, men Carl Johan Bernce är inte orolig för att årets säsong startar segt:

– Fortfarande är det väldigt tidigt, april är alltid april. De kommer när de kommer.

Sara Hector
sara.hector@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".