Oscar Lind kom tvåa i programmet Fantasterna när han tävlade i Star Wars-kunskap. Foto: Scanpix
Halmstad

Star Wars-nörden: "Jag bär nördfanan stolt"

"Ska inte förneka att man är en nörd"
4:02 min

Oscar Lindh från Halmstad föll på mållinjen. Hela sitt liv har han samlat på sig fakta om Star Wars, men i TV4-programmet Fantasterna räckte det bara till en andraplats.


– När jag var liten lekte jag med riddare och när jag sen blev lite äldre så visade pappa mig Star Wars-filmerna som han hade spelat in på VHS, med onda och goda som ska rädda en prinsessa. Det var precis som att de hade tagit riddarnivån ett steg längre.


Men varför blev du nördig tror du?

– Vi är alla olika. Jag kan inte veta varför just jag fastnade för Star Wars. Det som jag tycker är häftigt är att det inte bara är massa explosioner och lasersvärd, utan det finns en del romantik och brustna hjärtan.

– Och efterson det är så stort har det blivit att man diskuterar före, under och efter filmerna. Sen har det bara blivit mer och mer som fylls på.


Vad säger du om ordet nörd?

--Jag bär nördfanan stolt. Man kan inte förneka att man är en nörd om ens liv påverkas så här mycket att man kan så sjukt mycket och har både täcken, leksaker och mat..


Mat?

– Ja, det finns ju Star Wars-godis så klart.


Är du en nörd? Vad tycker du om ordet nörd? Enligt SAOL är en nörd en "enkelspårig och löjeväckande person". Håller du med?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".