Nässjö

Flera personer skadade i tågurspårning

Ett tåg har krockat med en lång lastbil på en övergång mellan Forserum och Nässjö. Mellan fem och sex personer är skadade, enligt polisen.

– Det vi vet är att en lastbil blivit stående på övergången och att tåget krockat och spårat ur. Fem till sex personer är skadade men vi vet inte hur allvarligt. Sex ambulanser är på väg, säger Jan Lagerqvist, presstalesman hos polisen i Jönköping.

Larmet kom till polisen klockan 12.34. Det är ett persontåg med 70 passagerare ombord som spårat ur när det korsade övergången som ligger i Forserum. Två vagnar har spårat och det är totalstopp i trafiken på platsen.

– Det är upp till tio personer som är drabbade. I nuläget vet vi inte hur allvarligt, säger Tomas Ljunggren, brandingenjör vid räddningstjänsten i Jönköpings län. 

Vad som orsakat olyckan är inte klart. Det är också oklart om lastbilschauffören har skadats.

Enligt polisen är det i nuläget oklart hur svårt skadade resenärerna är.

– Vi vet att några resenärer blöder men inte mer, säger Jan Lagerqvist.

Enligt SOS alarm rör det sig inte om allvarliga skador. Några passagerare kommer några att föras med ambulans till sjukhus för vård av lindriga skador.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".