Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Hälsa

Fler väljer bort mjölk – avstår av hälsoskäl

Publicerat torsdag 11 april 2013 kl 09.28
Vad är gluten och laktos?
(5:30 min)
1 av 2
Mjölk. Foto: Scanpix
2 av 2
Per-Ola Osbeck är hälsainspiratör i Carlsson & Co

Gluten och laktos står på agendan när hälsocoach P-O Osbeck gästar Carlsson & Co. I dag väljer många laktosfritt av hälsoskäl och den delen på mejerihyllan växer så det knakar.

P-O Osbeck pratar också om vad det innebär att vara känslig mot gluten, vilka symtom som uppkommer och vad det finns för alternativ.


Väljer du bort mjölk eller bröd av hälsooskäl? Och vad tycker du om de nya hälsotrenderna där laktosfritt ökar allt mer?

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".