1 av 2
Mjölk. Foto: Scanpix
2 av 2
Per-Ola Osbeck är hälsainspiratör i Carlsson & Co
Hälsa

Fler väljer bort mjölk – avstår av hälsoskäl

Vad är gluten och laktos?
5:30 min

Gluten och laktos står på agendan när hälsocoach P-O Osbeck gästar Carlsson & Co. I dag väljer många laktosfritt av hälsoskäl och den delen på mejerihyllan växer så det knakar.

P-O Osbeck pratar också om vad det innebär att vara känslig mot gluten, vilka symtom som uppkommer och vad det finns för alternativ.


Väljer du bort mjölk eller bröd av hälsooskäl? Och vad tycker du om de nya hälsotrenderna där laktosfritt ökar allt mer?

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".