Den blå markeringen visar Hinneryd, platsen för konfirmationslägret, och Traryd. Ett vittne ska ha sett någon som kan vara den försvunne pojken cykla på gamla E4:an i riktning mot Traryd. Foto: Google Maps
Traryd

Försvunne 15-åringens mobil har pejlats

Polisen har nu bytt område i sökandet efter en 15-årig pojke som försvann från sitt hem i en by i Markaryds kommun i lördags eftermiddag.

Han skulle cykla till Hinneryd och delta i ett konfirmationsläger, men när han inte kom fram larmade hans föräldrar polisen.

Det var efter att polisen fick in en signal från 15-åringens mobiltelefon, som man beslutade att byta sökområde under måndagsförmiddagen.

Nu letar  polisen efter 15-åringen i ett område mellan Älmhult och Strömsnäsbruk.

Organisationen Missing People står i startgroparna för att hjälpa till i sökandet efter pojken, men polisen har ännu inte gett dem tillstånd till det, säger P4 Kronobergs reporter Per Brolléus till Ekot.

– Vi var ute i söndags och sökte, men polisen har bett oss avvakta idag, säger Elinor Carlsson, på Missing Peolples kontor i Göteborg.

Hon säger att organsiationen alltid samarbetar med polisen och gör inget som skulle kunna förstöra deras arbete på plats.

– Nä, det vore ju inte bra om vi skickade ut vårt folk när polisen exempelvis går upp med en helikopter eller letar med hjälp av fyrhjulingar. Troligtvis kommer vi att börja hjälpa till igen under eftermiddagen, men helt säkert vet jag inte, säger Ellinor Carlsson.

Den 15-årige pojken var ordenligt utrustad för att vistas ute i terräng. Han hade både sovsäck, kläder och eventuellt också tält. Han hade även tagit vatten med sig.

Under lördagseftermiddagen hade han haft sms-kontakt med föräldrarna och sagt att han skulle komma hem, han uppgav dock inte när.

En polishelikopter, hundpatruller och frivilliga sökte på söndagen i trakten av Traryd efter pojken, men utan resultat.

Pojken sågs senast på cykeln, en svart Crescent med två turkosa packväskor, under lördagseftermiddagen. Pojken är 179 centimeter lång, har smal kroppsbyggnad, rakt kort mörkblont hår och blå ögon. Vid försvinnandet var han klädd i svart jacka med vita revär, en mörk mössa och svarta kängor.

Totalt försvinner ungefär 7 000 personer i Sverige varje år, enligt vakthavande befäl vid Kronobergspolisen Mikael Erkki

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista