FOTO: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
Socialdemokraterna

Omar Mustafa fick bära "omöjligt ansvar"

1:49 min

Omar Mustafas avgång från Socialdemokraternas partistyrelse har väckt starka reaktioner. Avgången följde efter att det kommit fram att han i sin egenskap av ordförande i Islamiska Förbundet bjudit in talare med bland annat antisemitiska åsikter


Inte minst kristna socialdemokrater i organisationen Tro och Solidaritet reagerar nu mot det som hänt. En av dem är förre S-riksdagsmannen Pär Axel Sahlberg från Onsala, ett tungt namn i den kristna socialdemokratin.


I sin blogg skriver han i dag att han överväger att lämna partiet som han tycker partiet har agerat helt fel i fallet Omar Mustafa.

– Eftersom nu partiet är en ganska radikal kraft och har skapat rätt mycket förändringar i samhället borde man fortsätta att betrakta en medlem som Omar Mustafa på samma sätt som man gör med alla andra, det vill säga vad står han för, säger han.


Men kan det inte vara problematiskt att associeras med människor som har den här typen av kontroversiella åsikter.

– Det blir ett alldeles omöjligt ansvar att bära, för om jag ska stå ansvarig för alla de som jag inbjuder på ett möte, det blir helt orimligt.


Nyheter P4 Halland
nyheter.halland@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista