Foto: Jonatan Qvist/Sveriges Radio
Halland

Man gripen för flera inbrott i Halland

En man i 30-årsåldern greps i måndags eftermiddag i Frillesås när han försökte göra inbrott i en villa. Han kunde sedan knytas till ett flertal villainbrott som inträffat under dagen, i flera halländska kommuner.


Under måndagen inträffade sju inbrott runt om i länet. Enligt polisen har den gripne mannen inte kunnat knytas till alla inbrotten, men man utesluter inte att det är han som ligger bakom dem.

– Jag vet inte exakt hur många han kan knytas till, men det är fler än två eller tre. Vi jobbar även på de andra inbrotten för att se om vi kan hitta spår, det ligger nära till hands att tänka att det är samma gärningsman, säger Daniel Bergman, vakthavande befäl vid Hallandspolisen.

Inbrotten som mannen har kunnat knytas till har inträffat i Falkenberg, Varberg och Kungsbacka, men det var även villainbrott i Halmstad under gårdagen.

– Det är glädjande att vi lyckades få tag på honom, säger Daniel Bergman.


Misstänker ni att han kan ligga bakom tidigare inbrott i länet?

– Det kan jag inte svara på, men man kommer undersöka möjligheterna.


Var han ensam gärningsman?

– Det är oklart om han var ensam, eventuellt har man sett två personer.


Mannen anhölls vid klockan 21 i går kväll, misstänkt för grov stöld genom inbrott i bostad.

Lisa Mattsson
lisa.mattsson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista