Sing it och Körstimmet sjöng för tågresenärerna. Foto: Therese Wahlgren/Sveriges Radio
Varberg

Hör när kören sjunger för tågresenärerna

2:11 min

På tisdagen uppmärksammas vår röst runt om i världen genom World voice day. P4 Morgons programledare gav tågresenärerna i Varberg en röstmorgon de sent ska glömma.

Tidigt på tisdagsmorgonen samlades delar av barn- och ungdomskörerna Sing it och Körstimmet från Kulturskolan i Varberg för att sjunga för resenärerna på Varbergs tågstation.

När Göteborgståget stannade till på sin väg söderut överraskades de som klev av tåget av den sydafrikanska sången Siyahamba som körerna sjöng tillsammans med körledaren Ida Johansson.


World voice day firas sedan slutet på 1990-talet, och syftet med dagen är att uppmärksamma oss på hur viktig vår röst är i det vardagliga livet och hur viktigt det är att vi tar hand om den.

Bland annat genomförs en världsomspännande körkonsert som börjar i Nya Zeeland och sedan rullar vidare med konserter över hela världen. I Varberg sjungs det på torget i eftermiddag och i Laholm kan du få vara med på Laholms manskörs öppna repetition i Mellbystrand.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista