Foto: Maja Suslin/Scanpix.
v. 15

Mest läst: Facebook, lamadjur och frisörer

Dyra avgifter upprör frisörer och lamor som fårvaktare väckte stor uppmärksamhet under förra veckan, men mest läst på webben blev nyheten om att Facebook har börjat ta betalt i Sverige.

1. Facebook tar betalt även i Sverige – Facebook har börjat ta betalt för meddelande i Sverige. 6,70 kronor kan det kosta att mejla till någon som du inte känner. Det är sedan tidigare känt att Facebook har börjat ta betalt Storbritannien och USA.

2. Dyra tillsyner upprör frisörer – Flera frisörer i Halland har tröttnat på de dyra avgifterna för kommunernas miljö- och hälsoinspektioner i salongerna. Eva Birgersdotter Andersson är extra trött på att hon och hennes kollega får betala dubbla avgifter.

3. En död i tågolycka i Jönköping – En person har avlidit i tågolyckan som inträffade i eftermiddags. Enligt polisen var det lastbilschauffören som omkom.

4. Lärarfack kräver stopp för ökad arbetstid – Lärarnas Riksförbund i Halland kräver nu ett stopp för förslaget att lärarna på Peder Skrivares gymnasieskola i Varberg ska öka sin undervisningstid med två timmar i veckan.

5. Lamor som fårvaktare: "Ganska våldsamma" – Lamadjur kan bli det nya vapnet mot vargar som härjar i fårflockar. Och på Munkagårdsgymnasiet i Halland är man inte förvånad över lamadjurets nya roll som fårvaktare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista