1 av 2
En Lamborghini-stol som visas upp på Facebook. Foto: Skärmdump
2 av 2
Arenaansvarige Jonas Eidergård intervjuas av Sveriges radios reporter David Spånberger. Foto: Sveriges Radio.
Halmstad

Nu ska HBK:s avbytare sitta flott – i Ferraristolar

2:48 min

Tidigare har fotbollsspelarna på Örjans vall fått nöja sig med stolar av plast, precis som publiken. Men nu får avbytarna sitta i racingbilstolar av konstläder i stället.

I en bild på Facebook visar Örjans vall upp de nya stolarna till avbytarbåsen, en typ av racingbilstolar, som till exempel finns i Lamborghini- och Ferraribilar.


Flera personer på Facebook har reagerat starkt
på nyheten. "Så nya stolar på så risig arena", skriver en av besökarna. En annan kommenterar: "Onödigt köp, spara pengarna istället." En tredje funderar på om det rör sig om ett försenat aprilskämt.


Själva har de ansvariga kommenterat
med följande text till bilden som ligger här:

Äntligen har de kommit, de nya OMP-racingstolarna till avbytarbåsen! Förutom att OMP-racingstolar sitter i Lamborghini- och Ferraribilar används de bland annat på Camp Nou samt på flera stora italienska arenor. Vi är dock den första arenan i Sverige som har köpt in dem och det gör Örjans vall unik. För att få använda Halmstads gamla stadsvapen på stolsryggarna var vi tvungna att be om KF:s ordförande Carl-Fredrik Graf om lov.


Vår flygande reporter David Spånberger åkte till Örjans vall och fick provsitta en av de just fastmonterade racingbilstolarna, tillsammans med mannen bakom verket.


Jonas Eidergård, Halmstad kommuns fastighetsansvarige
för arenan, är den som kom med idén. Han tror inte att det finns särskilt många fotbollsarenor i Sverige som har sådana här stolar i avbytarbåsen i nuläget. Men samtidigt är konceptet med racingbilstolar inte alls udda ur ett europeiskt perspektiv.

– Det är en stadionstol, de är gjorda för en fotbollsarena. Tittar man på de större anläggningarna i Europa så är det det här stuket i regel, förklarar Jonas Eidergård.


Kommer ni ha de finaste stolarna i Sverige nu då i avbytarbåsen?

– Just nu, men det varar säkert bara en kort tid, säger Eidergård med ett skratt.


Tror du andra tar efter?

– Ja, det tror jag alldeles säkert.


Lyssna till hela inslaget från arenan genom att klicka på länken ovan!


 

Karin Ingströmer
karin.ingstromer@sverigesradio.se

David Spånberger
david.spanberger@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista