Foto: Bertil Ericson/Scanpix.
Laholm/Falkenberg

13-åring och 90-åring försvunna i natt i länet

Strax före klockan 23 fick polisen larm om att en 13-årig flicka var försvunnen i Falkenberg. Hon hade gått hemifrån fyra timmar tidigare efter ett bråk med sina föräldrar. En timma senare kom ännu ett larm om en försvunnen person – en 90-årig dement kvinna i Ränneslöv.


Polisen drog igång ett stort sökpådrag efter båda de försvunna personerna. I Falkenberg förhörde man bland annat olika kompisar till flickan, innan hon till slut hittades hos en bekant klockan tre på natten.


Den 90-åriga kvinnan
i Ränneslöv i Laholms kommun är åldersdement och har ett larm på dörren kopplat till hemtjänsten. Larmet utlöstes när hon gick hemifrån i nattlinne strax före midnatt.

– Vi lade en hel del resurser på det, med tanke på hennes kondition och vädret, det är ju inte jättevarmt ute, säger polisens vakthavande befäl.


Först hittades kvinnans
rullator, och en och en halv timme efter försvinnandet hittade en hundförare henne liggande på marken ett par hundra meter från hemmet, där hon hade snubblat.

– Hon var nedkyld, men behövde inte föras till sjukhus, utan vi hade vårdpersonal på plats som tog hand om henne i bostaden, säger polisens vakthavande befäl.

Lisa Mattsson
lisa.mattsson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista