Anna Numell med cykel. Foto: Per Qvarnström/Sveriges Radio
Halmstad

70 bilister tar cykeln i stället: "En utmaning"

3:49 min

På onsdagen drar årets omgång av Hälsotramparna i Halmstad i gång. Det handlar om vanebilister som ställer bilen och tar cykeln i stället.

Från och med nu till mitten på oktober lovar 70 halmstadbor att ta cykeln fyra av fem jobbdagar i veckan.


I tisdags kväll var det kickoff och de fick bland annat lyssna på och prata med hälsorådgivaren Susanne Johansson och så fick de sin utrustning med hjälm och liknande. 

– Jag fick mycket inspiration. Susanne Johansson är en fantastisk människa som har sprungit ifrån Portugal och hem och det är ju en bedrift. Och jag älskar utmaningar. Detta blir ju en utmaning, framför allt när det blir sämre väder, säger den nyblivna cyklisten Anna Numell.


Projektet handlar dels om att förbättra de nya cyklisternas hälsa, men också om visa att det går att ställa bilen och därmed skapa bättre närmiljö och mindre trängsel i stan.

– Jag ser det som en utmaning för mig själv. Jag vill komma igång och röra på mig. Dessutom pluggar jag till hälsopedagog och vill vara en förebild.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista