Superettan i fotboll

Tung förlust för Varbergs Bois

2:32 min

Inför 1.764 åskådare på Påskbergsvallen förlorade på lördagseftermiddagen Varbergs Bois med 0-4 mot Gif Sundsvall och inte nog med det, både Fredrik Björk och Kujtim Bala fick rött kort.

Gif Sundsvall, som inlett superettan med två raka förluster och 0-6 i målskillnad, var det spelförande laget i den första halvleken och Johan Eklund kunde göra 1-0 till gästerna på en retur i den 24:e minuten. När det återstod en minut av halvleken inträffade det som skulle förändra matchen helt för Varbergs Bois. Först blev Fredrik Björk utvisad sedan han fällt en fri Sundsvallsspelare precis utanför straffområdet och inte nog med det, för på den därpå följande frisparken gjorde Ari Skúlason 2-0 till Gif Sundsvall.

Varberg inledde piggt i den andra halvleken, men Sundsvall tog över mer och mer och Johan Eklund kunde nicka in 0-3 och Daniel Sliper fastställa slutresultatet 0-4. Då hade Varberg också fått Kujtim Bala utvisad efter två gula kort och minst hälften av publiken vandrade hem innan slutsignalen ljöd.

Det här var Bois andra raka förlust och i nästa omgång väntar ett annat exallsvenskt lag, Örebro på bortaplan.